29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Büyük önder Atatürk, “Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Bu Cumhuriyet, 99 yıldır hiç sönmeyen bir meşale gibi ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir.

Yurdunda işgalleri kabullenmeyen milletimiz, İstiklal Savaşı’yla kenetlenen ruhların sarsılmaz iradesini ortaya koymuştur. İmkânsızlıklar içinde de olsa milletimizin önceliği, bağımsızlığını tesis etmek olmuştur. Milletimiz, bu bilinç ve kararlılıkla, donanım ve imkân bakımından kendinden üstün olan güçlerle karşı karşıya gelmekten korkmamıştır. Sarsılmaz imanıyla, vatanı için canını feda ederek düşmana karşı tüm dünyayı kendine hayran bırakacak bir zafere imza atmıştır. Kurtuluş Savaşı’ndaki başarısıyla ismini bir kez daha tarihe altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.

Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün İstiklâl Savaşı kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.”

BANKA FİNANS VE SİGORTA İŞÇİLERİ SENDİKASI

GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU