24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun.

24 kasım

Eğitim, temeli ailede atılan, insanın doğumundan ölümüne kadar hayatı boyunca öğrendiklerini kapsayan, bireyleri öngörülen hedefe yönelten, onlara bilgi, beceri ve davranış değişikliği kazandıran uzun bir süreçtir.

Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmada toplumu şekillendirme adına öğretmenlere nasıl önemli bir görev düştüğünü şu sözlerle açıklanmıştır: “Arkadaşlar, yeni Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askerlik, siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler, sizin; sayın öğretmenler, sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarınızla gerçekleşecektir. Hiçbir zaman unutmayın ki, Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister.” Böylesine mühim bir görevi olan öğretmenlere toplumsal açıdan çok önemli görevler düşmektedir.

Öğretmenlik, bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade etmektedir. Bu kutsal mesleğin temsilcileri, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük fedakârlığın timsalidirler. Yeni nesilleri, bir anlamda ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz eğitim ordumuzun varlığı, milletimize daima güven vermektedir.

Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde, bu kutlu mesleği icra etme gayreti içinde olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlariz.

Genel Merkez Yönetim Kurulu