Yanındayız…Can Azerbaycan!

Coğrafyamızda barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu gösteren Ermenistan; sivil asker ayrımı yapmadan, Azerbaycan topraklarına saldırarak yerleşim bölgelerini büyük çaplı silahlar ve havan toplarıyla ateşe tuttu.

30 yıldır Azerbaycan’ı; işgal altındaki Dağlık Karabağ ve vatan toprakları konusunda, müzakere masasında bekleten; Ermenistan saldırganlığı karşısında Onlarca yıldır hiçbir şey yapmayarak, üç maymunu oynayan, hatta yasa dışı işgale ortak olarak Ermenistan tarafını cesaretlendirenler, Mevcut çatışma durumunun sorumlularıdır. Bu durum bile gösteriyor ki Türk Milletinin bir araya gelmesinden korkanlar, söz konusu ülkemiz ve bizimle birlikte hareket eden, bizi seven ülkeler olunca ikiyüzlü tutumlarını sergilemekten çekinmemektedirler.

Uluslararası toplumun makul ülkelerine, bu işgale ortak olmamalarını ve saldırılar karşısında Azerbaycan’la dayanışma içinde olduklarını güçlü şekilde belirtmelerini istiyoruz. Türk Milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkânlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir.

Çünkü; Türkiye ve Azerbaycan iki devlet, tek millettir.

İşgalci Ermenistan saldırganlığını en güçlü biçimde kınıyor, Ermenistan’ın Azerbaycan‘a yapmış olduğu hain saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Azerbaycan halkına baş sağlığı diliyoruz.

Bass Banka Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası

Genel Merkez Yönetim Kurulu