Ücret Zammı Site Yayını

bass-sendikası

GÜNEŞ SİGORTA A.Ş. 01.07.2015–31.12.2015 DÖNEMİ ZAMLARI YAPILDI

Bilindiği gibi; Sendikamız BASS ile Güneş Sigorta A.Ş. Kurumunuz arasında imzalanan 16. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin, Ücret Zammı başlıklı 13. maddesinin “B-b fıkrasında “İkinci yıl 4. altı aylık dönem ücret artışının; %3 olacağı, ancak T.C.Başbakanlık

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca açıklanacak olan 2003/100 Temel Yıllı Kentsel Tüketici Fiyatları Türkiye Genel Endeksinin,(Bu verinin açıklanmaması halinde buna denk gelecek veriler kullanılacaktır.) Haziran 2015 ayının / Aralık 2014 ayına göre ilan edilecek enflasyon oranın %3’ten fazla olması halinde değişimi oranında farkın ücret zammına ilave edileceği hükme bağlanmıştır.

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Kentsel Yerler Tüketici Fiyatları Türkiye Genel Endeksinin Haziran 2015 ayının Aralık 2014 ayına göre değişim oranı % 4,76 olarak gerçekleşmiş olup, sözleşmenin anılan maddesi uyarınca “çalışanların 30.06.2015 tarihinde almakta oldukları çıplak aylık brüt ücretlerine 01.07.2015 tarihinden itibaren % 4,76 oranında ücret zammı” yapılması gerekmektedir.

VAKIF EMEKLİLİK A.Ş. 01.07.2015-31.12.2015 DÖNEMİ ZAMLARI YAPILDI

Sendikamız BASS ile Vakıf Emeklilik A.Ş. arasında imzalanan 13. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin, Ücret Zammı başlıklı 13. maddesinin “A-b fıkrasında “birinci yıl 2. altı aylık dönem ücret artışının; sendika üyelerinin 30.06.2015 tarihinde almakta oldukları çıplak brüt ücretlerine %5 oranında farkın ücret zammına ilave edileceği hükme bağlanmıştır.

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Kentsel Yerler Tüketici Fiyatları Türkiye Genel Endeksinin Haziran 2015 ayının Aralık 2014 ayına göre değişim oranı % 4,76 olarak gerçekleşmiş olup, sözleşmenin anılan maddesi uyarınca “çalışanların 30.06.2015 tarihinde almakta oldukları çıplak aylık brüt ücretlerine 01.07.2015 tarihinden itibaren % 5 oranında ücret zammı” yapılması gerekmektedir.