GENEL BAŞKANIMIZ TURGUT YILMAZ’IN REGAİP KANDİLİ MESAJI

7 Mart 2019 Perşembe gününü, Cuma gününe bağlayan gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının müjdecisi olarak gelen Regaip Kandili gecesidir. Her yıl manevi bir yenilenme ve rahmet iklimi olarak bilinen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Rabbimizin insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği üç aylar, manevi coşkunun yaşandığı, iç dünyamızı, kalbimizi onaracağımız ve hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olan rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimidir.

Bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yapılan duaların,  dileklerin kabul edildiği, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan mübarek ayları fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları kaldırarak; bir ibadet şuuru ile toplum olarak birbirimize kenetlenerek, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde daha hoşgörülü ve saygı çerçevesinde yapılan davranışlarımızın;  Millet olarak medeniyetimizde var olan huzur ve kardeşliğimizi daha da artıracağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; üyelerimizin başta olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin tüm insanlığa yayılmasını, devletimizin bekasını, vatanımızın ve milletimizin her türlü afetlerden korunmasını Cenâb-ı Allah’tan temenni ediyorum.

BANKA FİNANS VE SİGORTA İŞÇİLERİ SENDİKASI

GENEL BAŞKANI