Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 97.Yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir.

Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 97. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Büyük ve güçlü Türkiye tasavvurunda farklı renklerin olması doğaldır. Biz farklılıkları zenginlik olarak gören, ortak tarih bilinciyle yoğrulmuş, ortak hedeflere kitlenme kabiliyeti olan bir milletiz. Son yıllarda dünyanın egemen güçlerin coğrafyamızda ve Türk dünyamız sınırlarını yeniden değiştirmek üzere oynanan oyunların ülkemiz olarak farkındayız. Bu güçlerin hangi terör örgütlerini beslediğinin bilincindeyiz. Milletimizin feraseti bu oyunları bozacak bilince sahiptir. Bu oyun bozulacaktır! Dünyanın egemen güçleri ve onların maşası terör örgütleri ve terör devletleri bu ülkenin bir aşiret devleti olmadığını bilmelidirler. Ülkesiyle, Milletiyle bölünmez bir bütünüz. Tarihimiz, farklılıkların yüzyıllarca nasıl bir arada yaşayabildiğinin somut göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyor Cumhuriyet Bayramımızı yürekten en kalbi duygularımla kutluyorum.

BANKA FİNANS VE SİGORTA İŞÇİLERİ SENDİKASI

GENEL BAŞKANI