25. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin, İkinci yıl 1. Altı Aylık Dönem Ücret Artışı Hakkında

Değerli Üyelerimiz,

Bilindiği gibi; Sendikamız BASS ile Kurumunuz arasında imzalanan 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin, Ücret Zammı başlıklı 37. maddesinin “C fıkrasında “İkinci yıl 1. altı aylık dönem ücret artışının; Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklanacak olan 2003/100 Temel Yıllı Kentsel Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Nisan 2022 / Ekim 2021 ayına göre değişimi oranının (Bu verinin açıklanmaması halinde buna denk gelecek veriler kullanılacaktır);üzerine 1,5 puan ilave edilerek belirlenecek oranda zam uygulanacağı” hükme bağlanmıştır.

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Kentsel Yerler Tüketici Fiyatları Türkiye Genel Endeksinin Nisan 2022 / Ekim 2021 ayına göre değişim oranı % 54,84 olarak gerçekleşmiş olup, sözleşmenin anılan maddesi uyarınca çalışanların 30.04.2022 tarihinde almakta oldukları çıplak aylık brüt ücretlerine 01.05.2022 tarihinden itibaren % 56,34 oranında ücret zammı” yapılması gerekmektedir.

Bununla birlikte Unvan bazında belirlenmiş taban ücretlere 01.05.2022 tarihinden itibaren İkinci yıl 1. altı aylık dönem için belirlenen ücret zammı oranında zam yapılacaktır.

Ayrıca sözleşme metnindeki, Madde 39.Tazminatlar ve Tazminat zamları ve Madde 41. Sosyal Yardımlar, maddelerine istinaden 01.05.2022 tarihinden itibaren enflasyon oranında   (%54,84) ve ücretin zamlandığı tarih itibariyle zam uygulanacaktır.

BANKA FİNANS VE SİGORTA İŞÇİLERİ SENDİKASI