10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Türk milletinin yetiştirdiği büyük kurtarıcıyı anarken daha Türk olmanın gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Atatürk, içindeki coşkun vatan sevgisi ile her zaman Türk Milleti’nin bağımsızlığını hedefleyerek, ülkeyi önce askeri sonra da sosyal ve ekonomik alanlarda zaferden zafere taşımıştır. Ümitlerin tükendiği anda, büyük kurtarıcı devreye girmiş, yanına büyük Türk milletini almış silah arkadaşlarıyla birlikte bir kez daha Türk’ün gücünü dünyaya göstermiştir. Gösterdiği başarılar bütün mazlum milletlere örnek olmuştur.

Büyük liderler hiçbir zaman küçük düşünmemiştir. Onlar bedenlerinin bir gün toprak olacağını kabul etmiş, ama eserlerinin sonsuza kadar var olacağına inanmışlardır. Nitekim Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti konusundaki düşüncesini belirtmiştir. Bugün bizlere düşen görev, Atatürk ve silah arkadaşlarının bin bir zorlukla inşa ettiği eserine sahip çıkmak ve bu eseri gelecek nesillere tertemiz bırakabilmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 82. yılında, Türk Ulusu’nun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder ATATÜRK’ ü bir kez daha  gurur, özlem ve saygıyla anıyoruz.

BASS BANKA FİNANS VE SİGORTA İŞÇİLERİ SENDİKASI

GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU