Kap KARA Bir gün!

bass-sendikası

13 Mayıs Salı günü 15.30 sıralarında Manisa Soma’da bulunan kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonucu 201 işçi kardeşimizin karbon monoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiği,80 yaralının olduğu açıklanmıştır. Ülkemizin hafızasında bu korkunç olay, 1992 yılında Zonguldak Kozlu’da meydana gelen ve 270 arkadaşımızın şehit olduğu maden faciasından sonraki en acı verici olay olarak yer alacaktır.

Bu iş cinayetleri, ülkemizde doymak bilmeyen, ceplerinden başka bir şey düşünmeyen ve bunun için insan hayatını hiçe sayarak taşeronlaşmayı çalışma biçimi haline getirmişlerin yüzünün karası olmuştur.

Soma’da meydana gelen bu toplu iş cinayeti milletimizin başı sağ olsun, diyerek geçiştirilemez, sorumlulara ödetilecek tazminatlarla basitleştirilip zamana terk edilemez. Yaşanan bu iş cinayetinin gerçek nedenlerinin bir an önce araştırılarak sorumluların cezalandırılması en büyük temennimizdir.

Bu faciada hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
BANKA VE SİGORTA İŞÇİLERİ SENDİKASI