Bass Sendikası Genel Başkanı Turgut YILMAZ’ın “Kurban Bayramı & Cumhuriyetimizin 89.ncu Yıl Dönümü” nedeniyle yayınladığı kutlama mesajı;

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, kısaca her türlü insani ve ahlaki değerlerin yaşanmasına ve kazanılmasına vesile olan önemli günlerdir.

Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Millet olarak bu sene çifte mutluluğu bir arada yaşayacağımız Kurban Bayramı ve Cumhuriyetimizin 89. yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz.

Milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyet Yüce Türk Milletinin, tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanıdır.

“Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir.”

Cumhuriyet, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ifade eder. Bu yüzden Türk milleti için en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyeti 89 yıldır coşkuyla kutluyoruz. 89 yıl önce aldığımız bu emaneti sonsuza kadar taşıyacağımızdan şüphemiz yoktur. Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde çağdaşlaşma yolundan sapmadan, Cumhuriyeti yücelterek yeni atılımları gerçekleştirmek hepimizin ortak görevidir.

Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte yaşadığımız üzücü ve kötü olayları geride bırakıp birlik ve beraberliğimizin pekiştiği nice bayramlara kavuşma temennisiyle tüm emekçi kardeşlerimizin ve Türk milletinin Mübarek Kurban Bayramını ve Cumhuriyet Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

Turgut YILMAZ
BASS Genel Başkanı