Bass Sendikası Genel Başkanı Turgut YILMAZ’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Atatürk tarafından millet egemenliği sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmiş, bu davranışı ile çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşımıştır.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Turgut YILMAZ
BASS Genel Başkanı