Bass Sendikası Genel Başkanı Turgut YILMAZ’ın “1 Mayıs İşçi Bayramı” nedeniyle yayınladığı mesaj

Tarihi geçmişi 19. Yüzyılın ortalarına dayanan ve geçen uzun süreç içinde uğruna büyük mücadeleler verilen 1 Mayıs yani işçi sınıfının bayramı, ülkemizde ve tüm dünyada yine coşku ve sevinçle kutlanacak. Tüm dünyada aynı tarihte kitleleri bir araya getiren nadir özel günlerden olan 1 Mayıs, emeğin ve dayanışmanın sembolü olarak yine alanlarda, özüne ruhuna uygun ve medeni bir şekilde kutlanacaktır.

İşçinin ve emekçinin en anlamlı günü olan 1 Mayıs, birliği, dayanışmayı ve haksızlıklara karşı örgütlü mücadeleyi temsil etmekle birlikte 22 Nisan 2009 tarihinden beri de “Emek ve Dayanışma Günü” adı altında ülkemizde tekrar resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

BASS olarak bizler de bu anlamlı günü tüm işçi ve emekçi kardeşlerimiz, sivil toplum örgütü mensupları ve siyasi partilerle birlikte el ele, omuz omuza, coşku ve sevinç içinde halaylar çekip türküler söyleyerek, gururla kutlayacağız.

İşsizliğe, yolsuzluğa, kayıtdışı çalışmaya, haklarımızın gaspedilmesine,iş cinayetlerine, örgütlenme önündeki engellere, sendikasızlaştırma politikalarına karşı isteklerimizi bir kez daha dile getireceğiz.

İşimize, aşımıza, Sendikamıza, ülkemize sahip çıkmak için alanlarda olacak ve gücümüzün birlik olmamızdan geldiğini hatırlatacağız.

Tüm üyelerimizi, aileleri ile birlikte haklarını savunmak ve bu güzel günü çoşku içinde kutlamak için 1 Mayıs’a davet ediyoruz.

Turgut YILMAZ
BASS Genel Başkanı