BASS Marmara Şubesi İşçi Temsilcilerine Yönelik Seminer Yapıldı

DSC_0091

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile getirilen değişiklikler doğrultusunda; ( e ) Devlet uygulamasına geçilecek olması ve üyelik başvuru ve kabul/red işlemlerinin ( e ) Devlet sistemi üzerinden yapılacak olması nedeniyle; konu ile ilgili olarak Marmara Şubesine bağlı işyerlerindeki sendika temsilcilerine yönelik olarak Dedeman İstanbul Otel’de 26 Ekim 2013 tarihinde eğitim semineri düzenlenmiştir.

Söz konusu seminere Şubelerimiz Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile şube personelleri ve Genel Merkez personeli de katılmıştır.

Seminerimiz Marmara Şube Sekreteri Nefiye ÖZDEMİR tarafından açılmış ve Genel Başkanımız Turgut YILMAZ’ın konuşması ile devam etmiştir.

Genel Başkan Turgut Yılmaz konuşmasında; sendikalaşma ve örgütlenmenin çalışanlar açısından öneminden bahsederek, başlayacak olan ( e ) devlet sendika üyelik işlemleri konusunda işçi temsilcilerini önümüzdeki günlerde çok önemli görevler beklediğini vurgulamıştır.

Ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı danışmanlarından Hicret BOZOKLU tarafından seminere başlanılmıştır. Bozoklu genel olarak sendika, örgütlenme, üyelik işlemleri konusunda geçmiş uygulamalardan bahsetmiş ve ( e ) devlet üzerinden başlanılacak olan üyelik işlemleri konusunda detaylı bilgiler vermiştir. Sistem üzerinden gerek çalışan, gerek sendika ve gerekse Bakanlık tarafından yapılacak işlemler, dikkat edilmesi gereken hususlar da katılımcılar bilgilendirilmiş ve tereddüt edilen konularda sorular cevaplandırılmıştır.
Daha sonra Genel Başkanımız Turgut YILMAZ , işçi temsilcilerinden gelen , çalışma ortamı ve işyeri sorunları ile ilgili konulardaki sorunlara açıklık getirmiştir.

DSC_0032 DSC_0043 DSC_0089 DSC_0099 DSC_0129 DSC_0187 DSC_0193 DSC_0196