BASS Genel Başkanı Turgut Yılmaz’ın Yeni Yıl Mesajı

bass-sendikası

Sevgili emekçiler, değerli üyelerimiz ve saygı değer işçi dünyası,

İş kazaları, göçükler altında kalan emekçi madenci kardeşlerimizin acısı ile yüreklerimizin yandığı, yaşanan birçok olayın biz emekçiler için bu olayların gölgesinde kaldığı bir yılı geride bırakmak üzereyiz.

İş güvenliğinin sadece kanun maddelerinde sınırlı kalmaması, uygulamada önceliğin iş güvenliğine verilmesini, en azından bundan sonrası için gerekli tüm önlemlerin alınıp, denetlemelerin yapılması gerektiği kanaatindeyiz. Emekçilere insanca yaşama koşullarını sağlayacak iş ve ücret sistemlerinin getirilmesinden yanayız.

Her yeni yıl yeni tazelenen umutların, çoğalan sevgilerin habercisidir. Her yeni yıl, ileriye dönük yeni planların, yeni hayallerin ve projelerin oluşturulduğu dönemlerdir.

Acılarla, savaşlarla, ölümlerle, felaketlerle geçen 2014 yılına veda ettiğimiz bu günlerde, 2015 yılının tüm çalışanlarımızın demokratik, yaşamsal hak ve hukukunun korunduğu, yarınlarına umutla baktığı, emeğinin karşılığını aldığı insanca yaşayacağı bir yıl olması dileğiyle, yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

TURGUT YILMAZ

BANKA VE SİGORTA İŞÇİLERİ SENDİKASI