Bass Genel Başkanı Turgut Yılmaz’ın Atatürk’ün Ölümünün 74.Yıl Dönümü Nedeniyle Yayınladığı Anma Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Yüce Önderimiz Atatürk’ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 74. yıldönümünde özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Türk milletinin yok edilmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşıyla birlikte komutanlığını ve Türk milletinin adını tarihe altın harflerle yazdırmış, hayatını demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmak üzere adamış,“Yurtta sulh, cihanda sulh” diyerek büyük bir lider olduğunu tüm dünyaya göstermiş büyük bir devlet adamıdır.

Unutmamalıyız ki, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyarak çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak Ata’ya duyduğumuz saygının en güzel göstergesi olacaktır. Ulu Önderimizin emanetlerine her zaman sahip çıkarak, gösterdiği hedeflere ulaşmak için mücadelemiz sürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Turgut YILMAZ
BASS Genel Başkanı