BASS Genel Başkanı Turgut Yılmaz’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

30-Agustos-Zafer-Bayramı

Bugün tarihimizde çok önemli bir günü hep birlikte kutlamanın mutluluğu içindeyiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki kahraman ordumuzun kazandığı 30 Ağustos Zaferi milletimiz için umutsuzluğun sona erdiği, halkımızın esaretten kurtulduğu yeni ve aydınlık bir dönemin başlangıcı olmuştur. Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos, Türk tarihinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adıdır. 30 Ağustos, Atatürk önderliğinde girişilen kahramanlıklar ve fedakârlıklarla dolu Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandırılmasıdır.

Hepimizin yakından bildiği gibi, Birinci Dünya Savaşı sonunda Anadolu toprakları düşmanlarca işgal edilmiş, milletimiz tarih sahnesinden silinmek istenmiştir. Ancak ordu ve millet dayanışmasının en üst seviyede yaşandığı kurtuluş mücadelesi ile Türk milleti hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeden sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Kuşkusuz Bağımsızlık Savaşı’nın kazanılmasında; dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın herkesin, millet olma bilinciyle bütünleşmesi ve birlikte hareket etmesi en önemli etken olmuştur. Bağımsız ve hür yaşamak uğruna; kadını erkeği, genci yaşlısı, doğulusu batılısı herkes omuz omuza vererek, tüm varlığını ortaya koyarak savaştılar. Kurtuluş savaşı dönemindeki neslin mücadelesi sayesinde, bu topraklar uğruna verilen canlarla ve dökülen kanlarla vatan olmuştur. Bugün bizler de Kurtuluş Savaşında verilen zorlu mücadeleyi ve o günlerin şartlarını hiç unutmadan birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

30 Ağustos, Zor koşullarda, her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, ülkemizi parçalamak isteyen devletlere karşı, milletimizin azmi, iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir.

30 Ağustos Zaferi’nin’ 92. yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız, Ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdatlarımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.