8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Dünya kadınlar günü yaklaşık bir buçuk asır önce, çalışan kadınların, daha iyi yaşam ve insanca çalışma koşullarına ve erkeklerle eşit haklara sahip olabilmek için Amerika ‘ da başlattıkları bir hak arama hareketinin adıdır.

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünya da, kadınların, barış içinde, eşitlik, özgürlük, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Örgütlü bulunduğumuz işyerlerimizde toplam üye sayımızın yarısından fazlasını oluşturan ve çalıştıkları işyerlerinin bugünlere taşınmasında büyük katkısı olan kadın üyelerimizle birlikte, tüm dünya emekçi kadınlarının bu saygın gününü kutluyoruz.

Bass Sendikası olarak; kendi kadın üyelerimizle birlikte tüm kadınların haklarının geliştirilmesi yönünde mücadelemizi sürdüreceğimizi bildirir, Ulu önder Atatürk ‘ ün ‘’ Milletin anası medeniyetin aynası ‘’ olarak tanımladığı kadınlarımızın üzerindeki her türlü şiddetin, evlat acısının, sömürünün son bulduğu, emeğinin değerinin bilindiği eşitlik ve barış temelinde bir dünya yaşamak dileğiyle bir kez daha ‘’ 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar sevgi ve saygılarımızı sunarız.’’

Turgut YILMAZ
BASS Genel Başkanı