30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun.

30-agustos-zafer-bayrami

Türkiye Cumhuriyetinin şanlı sayfalarından birini temsil eden 30 Ağustos Zafer Bayramı, 26 Ağustos’da Büyük Taarruzla başlamış 30 Ağustos da Mustafa Kemalin Başkomutanlığında büyük bir zaferle sonuçlanmıştır.

İlk defa 30 Ağustos 1923 Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş, Ankara ve İzmir de kutlanmış olup, 1935in Mayıs ayında resmi olarak Zafer Bayramı olarak ilan edilmiştir.

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferi ile Türk Milleti egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırmıştır.Türkiye Cumhuriyetinin temeli bu zaferle sağlamlaştırılmış ve ebedi hayatı burada şeref tacını giymiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 30 ağustos zafer bayramını kutluyor, bu topraklarda kendi bayrağımız altında özgür bir şekilde yaşamamızı sağlayan ve bunun için canları ve kanları pahasına mücadele eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmeti, minnet ve şükranla anıyoruz.

Saygılarımızla,

Banka, Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası