21. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

bass-sendikası

21. DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

01 Mayıs 2013 – 30 Nisan 2015  tarihleri  arasında,  iki  yıl  yürürlükte kalacak  olan Toplu  İş  Sözleşmesi,  Sendikamız  ile  T.Vakıflar  Bankası  T.A.O. Genel Müdürlüğü’nün  karşılıklı  görüşmeleri  sonucunda  imzalanmıştır.

İmzalanan  bu  sözleşme  ile ;

Ücretlere ;

1-Birinci yıl 1.6 aylık dönemde ;

01.05.2013 tarihinde bankada çalışan sendika üyesi personelin 30.04.2013 tarihinde çıplak brüt aylık ücretleri  2.000,00 TL ‘ den az olanlara 80,00 TL , 2.000,00 TL üzeri olanlara 40,00 TL seyyanen zam uygulanması , seyyanen bu zam uygulandıktan sonra sendika üyelerinin brüt çıplak ücretlerine %5 oranında nispi zam uygulanması ,

2-Birinci yıl 2. 6 aylık dönemde ;

01.11.2013 tarihinde bankada çalışan personelin 31.10.2013 tarihindeki çıplak brüt aylık ücretlerine %3 oranında nispi zam uygulanacaktır. Ancak T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumunun 2013/100 Temel Yıllı Kentsel Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Endeksinin (Bu verinin açıklanmaması halinde buna denk gelecek veriler kullanılacaktır.) Ekim 2013 ayının Nisan 2013 aylarına göre değişim oranının %3 ‘ ten fazla olması halinde TUİK tarafından açıklanan oranda  zam uygulanması ,

3-İkinci yıl 1. 6 aylık dönemde ;

01.05.2014 tarihinde bankada çalışan personelin 30.04.2014 tarihindeki çıplak brüt aylık ücretlerine %3 oranında nispi zam uygulanacaktır. Ancak T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumunun 2013/100 Temel Yıllı Kentsel Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Endeksinin (Bu verinin açıklanmaması halinde buna denk gelecek veriler kullanılacaktır.) Nisan 2014 ayının Ekim 2013 ayına göre değişim oranının %3 ‘ ten fazla olması halinde TUİK tarafından açıklanan oranda  zam uygulanması ,

4-İkinci yıl 2. 6 aylık dönemde ;

01.11.2014 tarihinde bankada çalışan personelin 31.10.2014 tarihindeki çıplak brüt aylık ücretlerine %3 oranında nispi zam uygulanacaktır. Ancak T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumunun 2013/100 Temel Yıllı Kentsel Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Endeksinin (Bu verinin açıklanmaması halinde buna denk gelecek veriler kullanılacaktır.) Ekim 2014 ayının Nisan 2014 ayına göre değişim oranının %3 ‘ ten fazla olması halinde TUİK tarafından açıklanan oranda  zam uygulanması ,

5-Tazminat ve sosyal yardımlar ;

Sendika üyelerine , halen ödenmekte olan tazminat ve sosyal yardımların ekli listelerde gösterilen tutarlarda ödenmesi. (Ek-1)

Tazminat ve sosyal yardımların 01.05.2014 tarihinde T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumunca açıklanan , Nisan 2014 ayının Nisan 2013 ayına göre belirlenen yıllık TÜFE oranında artırılması ,

Yemek yardımı ise ;

Sendika üyelerine ücretsiz öğle yemeği verilmesine , yemek verilmeyen Büyükşehir statüsünde olan illerdeki işyerlerinde günlük 12,00 TL diğer illerdeki işyerlerinde günlük 9,00 TL yemek parası veya yemek fişi verilmesi ,

Suretiyle ödenmesi konularında anlaşmaya varılmıştır.

19.06.2013 tarihinde imzalanan ve 01.05.2013 tarihinden geçerli olarak yürürlüğe girecek 21. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin üyelerimize , ailelerine , Sendikamıza ve Vakıfbank camiasına hayırlı olmasını dileriz. 19.06.2013

Saygılarımızla,

MESLEK TAZMİNATI

ŞEF HEMŞİRE-HEMŞİRE 180,00 TL