15 Temmuz Yıldönümü

15 Temmuz 2016…

Ankara‘da 22.05 sıralarında savaş uçaklarının alçak uçuş yapmaya başlamıştı.

22.10’da ise bir grup askerin Boğaz Köprüsü’nü tek yönlü trafiğe kapatarak darbe girişimini başlattıkları bildirmişti.

Bir yıl önce gerçek yüzü göstermişti hainler, Devletin tüm imkânlarını yıllardır hoyratça kullanan, her alanda yetişmiş örgüt üyesi elde eden, devletin bütün kılcal damarlarında varlığını sürdüren ve güçlendiren FETÖ’cü teröristler, 15 Temmuz günü aldıkları talimatı uygulamaya koydular ve darbe yapıp ülkeyi ele geçirmeye çalıştılar.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın TV ekranlarına bağlanarak “Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar. “diyerek halkı demokrasiye sahip çıkması için meydanlara ve havalimanlarına davet etmesiyle, 40 yıllık küresel bir proje olan ve ülkemizin içindeki hastalıklı beyinler darbe yapamadan, halk tarafından darbeye uğratıldı.

Ülkemizin her yerinde, her ilinde, ilçesinde ve meydanlarında tartışmasız her dakikasında kahramanlık destanlarının yazıldığı, Darbenin seyrini değiştiren ve bu kahramanlığın sembolü olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemirler vardı.

Cennet ülkemizin güzel insanları bayrağına, toprağına, seçilmişlerine, demokrasisine ve vatanına sahip çıkmıştır. Bu topraklarda aynı sevinçlerde sevinen ve üzüntülerde üzülen, vatan aşkını tüm benliğinde hisseden Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Arabı..vb tüm vatandaşlarımız bölünmez bütünlüğümüzü tekrar göstermişlerdir.

15 Temmuz da tüm dünya, Türkiye Cumhuriyeti ve üzerinde oyunlar oynanmayacağını, tek vatan, millet, bayrak, devlet gibi vazgeçilmezlerimize kastetmeye kalkışılmayacağını Çanakkale’de, nasıl gördülerse, aynı şiddet ve kararlılıkla görmeye devam edecektir.

Milli iradeyi yok sayarak demokrasinin ve cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını yok sayan darbe kalkışması üzerinden bir yıl geçti. 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe karşısında kahramanca mücadele eden başta demokrasi şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize bir kez daha geçmiş olsun diliyoruz.

Mekânları cennet, milletimizin başı sağolsun.

BANKA, FİNANS VE SİGORTA İŞÇİLERİ SENDİKASI

GENEL MERKEZ