“10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası”

Bağımsızlık savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, eşi bulunmaz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 yılında hayata gözlerini yumduğunda 57 yaşındaydı. Ömrünün büyük kısmını sıkıntılar ve savaşlar içerisinde geçiren Büyük Önder, yaşamını Türk milletinin bağımsızlığına ve gelişimine adamış eşsiz bir liderdir.

Bilgili, barış yanlısı, hoşgörülü oluşuyla da tüm milletlerin saygı duyduğu örnek bir kişilik olan Atatürk, yüzyıllar boyunca cesaret edilemeyen dönüşümler gerçekleştirerek ekonomik, siyasal ve sosyal alanda köklü devrimler yapmıştır. Bu değişimler asla kolay olmamış, milleti için canını ortaya koymaktan çekinmemiştir. Atatürk, ülkesi ve milleti için yapmış olduğu değişim hareketleriyle dünyayı derinden etkilemiş, ulusumuza olduğu kadar insanlığa da mal olmuştur.

Bu uğurda Ülke ve millet olarak, varlığımıza yönelik tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz mücadelede verdiğimiz kayıpların, özellikle de şehitlerimizin acısını yüreğimizde taşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal’in ‘En büyük eserim’ dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla daha ileriye taşımak, daha güçlü, daha müreffeh bir ülke haline getirmek için mücadele edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal yaşamının son evresine kadar geleceği düşünerek ileriye bakmış, geçmişe takılıp kalmanın geleceği kurtarmayacağını bilerek, gelecekle ilgili plânlar yaparak, kararlar almıştır.İşte bu sebeplerden dolayı, yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan, yüzyıla değil bin yıla damgasını vuran Büyük Önder Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.

GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU